ARLAS mjukglass

Jag har FAKTISKT inte testat arlas nya mjukglass än, men har hört att den fått bra recensioner. Kanske innehåller mycket onyttiga grejor som göratt det blir godare än "vanlig" mjukglass, eller kanske och kanske... Det GÖR det. :/
Tänkte göra först nu en recension på vad jag sett och hört från olika håll och sedan en "riktig" recension när jag verkligen provat den. Eftersom att detta är tidsinställt så har jag redan gjort det vid det här laget men ska skriva om det när jag kommer hem.
I alla fall så är detta tydligen vad jag uppfattat att man ska göra:
1. Häll glass-smeten i en hög bunke
2. Vispa 2 minuter med elvisp så det blir fluffigt
3. Täck bunken och låt frysa i minst 3 timmar
4. Ta ut bunken och vispa till en krämig smet 
5. Spritsa eller skopa i våffelstrutar/bägare

Så.. Vad innehåller då mjukglassen? Såhär står det på Arlas hemsida:
Näringsvärde per 100g:
Energi 700 kJ/170 kcal Fett 5,5 g varav mättat fett 4 g Kolhydrat 25 g varav sockerarter 11 g Protein 4 g Salt 0,07 g
 
Låter inte sådär farligt som man kan tro. Så om jag ska bedöma mjukglassen utav recensioner och utav innehållet så blir det..
Övrig fakta om glassen:

Hållbarheten för öppnad förpacking är cirkus 4-5 dagar varav oöppnad förpackning i 91 dagar. Den innhåller: Mjölk, grädde, torkad glukossirap, socker 5%, mjölkprotein, emulgeringsmedel (E472b), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, karragenan), arom (bl.a. vanillin), vaniljextrakt. Kollade upp vad karragenan var och det är (enligt wikipedia) ett förtjockningsmedel som framställs ur rödalger. Karragenan är en grupp av kemiska ämnen, som alla är polysackarider med sulfatgrupper.
 
HAHA värsta seriösa inlägget om en glass men swagyolo




Skriv ditt namn (Var ej anonym):
Snälla kom tillbaka! :]

Din e-post (Bara jag kan se den):

Din blogg/hemsida:

Vad tänkte du då? :)

Trackback